Jarní výjezdy a výlety

06.07.2017 13:40

V roce 2017 jsme se Zvonečníkem uspořádali řadu jarních výprav a výjezdů. Šlo zejména o autobusový výjezd do Máchova kraje za přírodními klenoty rozšířeného CHKO. Akci zaštítil přímo premiér Bohuslav Sobotka, jehož vláda o rozšíření rozhodla. S účastníky jsme měli mimořádnou možnost návštěvy Jestřebských slatí, seznámení s kvetoucími zvonečníky hlavatými a řadou dalších zajímavých rostlin a druhů ptáků. Většina nás také měla možnost vyhlédnout z Hradčanských stěn a nakonec na nás čekali syslíci na Radouči. 

Dále jsme navštívili divoké kopytníky u Milovic, Orlické hory v zamýšlené zátopové oblasti kontroverzní přehrady v Pěčíně, České středohoří kolem vrcholu Kubačka s nesmyslně vedenou dálnicí D8 a nakonec jezero Milada v ústeckém regionu čekajícím na Restart. Podíleli jsme se ale také na řadě Dnech Země (Pardubice, Chrudim, Divoká Šárka) a dalších akcích (Mikroklima Praha 9, jak je to s potravinovými aditivy se SDŽ Pardubice, diskuse AVČR Věda a politika v Českých Budějovicích, gender a energetika na Sociologickém ústavu, 1. máj s ČSSD ve Zlíně, dětský den s ČSSD Praha 9, ekologické priority s MDA Brno, veletrh Natur Expo Brno aj.). Pro identifikaci bariér a rozvoj výstavby na různých brownfieldech a k výhodnosti udržitelného hospodaření v lesích jsme také uspořádali zvláštní debaty v Lidovém domě. Náš osvětový program i ekologické priority jsme promítli také na Sjezdu a programové konferenci ČSSD. 

Z hlediska letního programu zveme především na Letní ekologickou akademii, kde nabízíme program na páteční odpoledne a večer, ale také na celý víkend s vynikajícím dopravním spojením ze všech regionů. Vystoupí tu různí volební lídři do poslanecké sněmovny, zástupci různých ekologických organizací a odborníci, včetně těch mezinárodních. Diskutovat budeme politická témata, ale i praktické rady například pro ekologické bydlení. V první srpnové sobotě se dále vypravíme na kanoích na Sázavu.

Zpět

Vyhledávání

© 2018 Všechna práva vyhrazena.