Pojedeme do Milovic a ohlédnutí za Pěčínem

19.04.2017 13:37

Rezervaci s divokými kopytníky v místě bývalého vojenského cvičiště u Milovic jsme navštívili již v loňském roce (viz report). V roce 2017 se sem vypravíme vlakem v sobotu 6. května. Navštívíme pláně i nové vyhlídky. Akce je veřejná, neváhejte a přijďte.

Sraz 9:45 hod. před nádražím Milovice (platí i pro motorizované účastníky, jinak odjezd vlaku Praha - Masarykovo nádraží 8:51 hod., přestup v Lysé nad Labem, počítáme i s účastníky ze spojů další hodiny). Kontakt zvonecnik(zavináč)seznam.cz či mob. 776 877 565.

Akci zaštítil bývalý předseda vlády, komisař EU a stínový ministr životního prostředí Vladimír Špidla.

15. dubna jsme navštívili zátopovou oblast plánované přehrady v Pěčíně (viz pozvánka). Poznali jsme přírodní hodnotu území a z botanické části akce máme i krátké video. Místo stavby přehrady a jejího srovnávání s efekty přírodě blízkých opatření jsou nutná především technická opatření v dosavadní východočeské vodárenské soustavě. Regionální soustavy je nutné propojovat a provést jejich údržbu. Dostatek vody pro vodovody bylo možné zajistit i v dobách s dvojnásobnou spotřebou před několika desetiletími (bez úsporných toalet, sprch, praček a myček) a navíc je tu ještě prostor pro další pokles spotřeby s využíváním dešťové a šedé vody.

Požadujeme proto vládní zrušení příprav a projektování přehrady, kterou vodárny nepotřebují, je v zásadním rozporu s ochranou přírody, místní občané ji jednoznačně odmítají, je extrémně finančně nákladná a účelově se o ní zasazují hlavně někteří vodohospodáři a projektanti.

 

Zpět

Vyhledávání

© 2018 Všechna práva vyhrazena.